سوالهای ام آر آی
بیشتر آزمون های ام آر آی بدون درد می باشند ولی بعضی از بیماران از بی حرکت ماندن در زمان انجام ام آر آی احساس ناراحتی می کنند و بعضی هم حسی از زندانی شدن را تجربه می کنند (ترس از جاهای بسته) بنابراین تسکین اینگونه بیماران که پیش بینی نگرانی آنها می رود، لازم است.
اگر در قسمتی از بدنتان که تحت آزمون ام آر آی است ، احساس جزئی گرما کردید نگران نباشید چون این مورد طبیعی است ولی اگر احساس گرمای شما بیشتر شد، به کارشناس ام آر آی اطلاع دهید . ضروری است که شما در طول آزمون در حالی که تصاویر ثبث می شوند کاملا بی حرکت باقی بمانید.
برای بعضی از انواع آزمون های ام آر آی ممکن است از شما خواسته شود نفستان را حبس کنید . زمانی که تصاویر ثبت می شوند شما متوجه تصویربرداری خواهید شد.
شما در طول تصویربرداری ام آر آی در اتاق آزمون تنها خواهید ماند. با این وجود کارشناس با استفاده از یک سیستم بلندگوی ارتباطی دو طرفه قادر به دیدن و شنیدن و صحبت کردن با شما خواهد بود. در مرکز تصویربرداری تابش در صورتی که شما نیاز به همراه در اتاق ام آر آی داشته باشید پس از هماهنگی با مسئول مربوطه این امر امکان پذیر می باشد.
خیر. با توجه به اینکه در تصویربرداری به روش ام آر آی از میدان مغناطیسی استفاده می شود، ضرری برای بدن ندارد.
سوالهای سی تی اسکن
در موارد خاص، پزشک ممکن است به شما توصیه کند که سی تی اسکن با تزریق انجام دهید. که در این موارد لاین از دست شما گرفته می شود و داروی مربوط به سی تی اسکن در حین انجام به بدن شما تزریق می شود . ممکن است بدن شما به داروی سی تی اسکن واکنش نشان دهد که البته بیشتر واکنش ها خفیف هستند و منجر به راش یا خارش میشوند. در بعضی موارد نادر، یک واکنش آلرژیک می تواند جدی و حتی تهدید کننده زندگی باشد. پس اگر سابقه واکنش به مواد تزریقی و یا حساسیت به غذاهای دریایی و سایر دارو ها را دارید در هنگام پذیرش، کارشناس پذیرش را درجریان بگذارید تا داروهای ضدحساسیت برای شما تجویز نمایند.
اگر باردار هستید به پزشک خود اطلاع دهید. اگرچه بعید است که تابش سی تی اسکن به کودک شما آسیب برساند، اما پزشک ممکن است نوع دیگری از معاینه مانند سونوگرافی یا MRI را برای جلوگیری از قرار گرفتن کودک در معرض اشعه توصیه کند. در دوزهای پایین تابش مورد استفاده در تصویربرداری سیتیاسکن، هیچ اثر منفی در انسان مشاهده نشده است.
سوالهای سونوگرافی
در سونوگرافی با کمک امواج صوتی، تصاویری از قسمتهای مختلف بدن بر روی مانیتور تشکیل میشود. در نهایت تفسیر پزشک متخصص سونوگرافی از مجموعه تصاویر به دست آمده به صورت گزارش تقدیم بیمار و پزشک معالج میگردد.
خیر. در این روش از امواج فراصوت استفاده میشود .
برای تشخیص برخی از بیماریها استفاده میشود. برای مثال بیماریهای مربوط به کبد، کیسه صفرا، کلیه، طحال، لوزالمعده، آپاندیس، مثانه، رحم، تخمدان، پروستات، تیروئید، پستان، بیضه و برخی از مفاصل از سونوگرافی استفاده میشود.
برای انجام برخی سونوگرافیهای شکمی، افراد باید هشت ساعت قبل از انجام معاینات خود ناشتا باشند. غذاخوردن بر روی سیستم گوارش تاثیر میگذارد و در نتیجه نتایج سونوگرافی دچار اختلال میشود.
سوالهای ماموگرافی
برای انجام ماموگرافی نیاز است بافت سینه تا حدودی فشرده شود. ممکن است در بعضی افراد که به دلیل کیست یا دیگر دلایل سینه های دردناک دارند انجام ماموگرافی کمی ناراحت کننده باشد.
برای باز کردن بافت نرم داخل پستان و نمایان کردن ضایعات احتمالی، لازم است بافت پستان به میزان کافی فشرده شود.
خیر، فشار وارده به میزانی است که فقط بافت داخلی پستان را مقداری باز میکند و برای ضایعات احتمالی موجود در پستان مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
بله امکان انجام ماموگرافی در دوران شیردهی وجود دارد. البته بهتر است قبل از انجام ماموگرافی شیردهی به نوزاد انجام شود و یا شیر دوشیده شود تا کیفیت تصاویر بالا برود.
کسانی که سن 40 سال به بالا را دارند و زنانی که افراد درجه یک آنها (یعنی مادر یا خواهرشان) مبتلا به سرطان باشند باید از ۳۵ سالگی ماموگرافی سالانه انجام دهند و همچنین برای انجام مجدد مامو گرافی حتما باید جواب ماموگرافی قبل را همراه داشته باشند.
خانم هایی که بافت پستان آنها فیبروکیستیک می باشد، احتمال درد در آنها بیشتر می باشد. بهتر است برای کاهش درد بعد از قاعدگی ماموگرافی انجام دهند.
به دلیل حساس بودن بافت پروتزی و امکان پاره شدن در هنگام ماموگرافی باید قبل از شروع آن از پاره نبودن پروتز مطمئن شد زیرا که به خاطر فشار در ماموگرافی امکان پخش سیلیکون و آب می باشد.
اشعه ایکس که در مامو گرافی انجام میشود نمی تواند به خوبی از میان پروتز های سیلیکون و یا آب نمکی عبور کند تا بافت پستانی بالا و پایین پروتز را نشان دهد . این بدین معنی است که بخشی از آن که توسط پروتز پوشانده شده در ماموگرافی دیده نمی شود.
دستگاه مامو گرافی مرکز تابش فیلیپس میکرو دوز می باشد و به علت طراحی خاص آن بیمار اشعه کمتری دریافت میکند زیرا دریافت میزان بالای اشعه ایکس خود عامل ایجاد و تحریک توده و تومور پستان می باشد.
نکته قابل توجه این است که در گزارش تهیه شده اگر پزشک در عکس ماموگرفی بیمار مورد مشکوکی مثل توده مشاهده کنند پزشک معالج بیمار را از این موضوع مطلع می سازد که آیا نیاز به نمونه برداری دارد یا خیر.
گزارش حداکثر تا 24 ساعت بعد از انجام مامو گرافی در اختیار بیمار قرار میگیرد.
سوالهای سنجش تراکم استخوان
خیر، این تست بصورت اسکن میباشد و هیچ گونه مداخله و دردی ندارد. همچنین دستگاه باز میباشد و افرادی که دارای ترس از فضای بسته هستند دچار مشکل نخواهند شد.
طبق استاندارد جهانی، سنجش تراکم استخوان از نواحی خاص انجام میشود. درصورتیکه که درد زانو یا گردن و غیره به دلیل پوکی استخوان باشد، در این اسکن مشخص خواهد شد.
خیر، بصورت کلی میزان اشعهی سنجش تراکم استخوان کم است و به جز مادران باردار، برای دیگر افراد حتی کودکان ضرری ندارد. علاوه بر آن، دستگاه مرکز تصویربرداری پزشکی تابش به گونه ای طراحی شده که میزان اشعه ی دریافتی بیمار را به حداقل ممکن میرساند.